نان گردویی

مواد لازم برای 4 قرص نان:

آرد ستاره: نیم کیلوپودر خمیر مایه: 15 گرمشکر: 100 گرمنمک: 3 تا 4 گرمآب ولرم: به مقدار لازم (حدود یک لیوان یا بیشتر)روغن: 1 قاشق غذاخوری کشمش: نصف پیمانه گردو خرد شده: نصف پیمانه
زرده تخم مرغ: 1 عدد
شیر: 2 قاشق غذاخوری
کنجد برای روی نان
     طرز تهیه

مرحله 1 - آرد را الک کرده و در یک کاسه بزرگ بریزید،  نمک، مایه خمیر و شکر را به آرد اضافه کنید و مواد را کاملا با یکدیگر مخلوط کنید.

 

 مرحله 2 - آب ولرم را کمکم به مخلوط آرد افزوده و خمیر را ورز دهید تا کاملا یکدست و نرم شود، بعد از 15 دقیقه ورز دادن روغن را به خمیر اضافه کرده و ورز دادن را به مدت 5 دقیقه دیگر ادامه دهید تا روغن به خورد خمیر رود. خمیر را در یک کاسه آرد پاشیده شده گذاشته و روی خمیر را نیز کمی آرد پاشیده، سپس روی آنرا با دستمال تمیز پوشانده و در جای نسبتا گرمی به مدت 1 ساعت یا بیشتر گذاشته تا وقتی حجم خمیر دو برابر شود.

 

مرحله 3 - بعد از اینکه حجم خمیر دوبرابر شد کشمش و گردو را به آن اضافه کرده و کمی دیگر ورز داده، سپس به 4 چانه تقسیم کرده و دوباره برای 5 تا 8 دقیقه استراحت ثانویه دهید.

 

مرحله 4- چانه ها را در سینی فر که چرب کرده اید با فاصله چیده و 5 برش روی خمیرها داده بطوریکه به وسط خمیر نرسد ولی کناره ها برش بخورد، سپس روی آنها را با دستمال تمیز پوشانده و در جای گرم و مرطوب به مدت 30 تا 45 دقیقه قرار دهید.

 

مرحله 5 - زرده تخم مرغ و شیر را با هم مخلوط کرده و به کمک قلمو روی خمیرها مالیده، سپس کنجد بپاشید.

 

مرحله 6 - قالب را در فر از قبل گرم شده با حرارت 200 درجه سانتیگراد به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار دهید تا پخته شوند. در آخر پخت برای خوشرنگ شدن رنگ نان از شعله بالای فر استفاده نمائید.

 

 

             
/ 0 نظر / 9 بازدید