نویسنده : طـــــلــا خــــانــــم
تاریخ : ۱۳٩٢/۳/٢۸
نظرات

بافت این نان را نیز می توان با خمیر شیرمال تهیه کرد و سپس به شکل گل آفتابگردان درست نمود. تعداد این نان بستگی به بزرگی و کوچکی قالب دارد. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهیه نان آفتابگردان آشنا می شوید.


مواد لازم
آرد : نیم کیلو
پودر خمیر مایه: 15 گرم
شکر: 100 گرم
نمک: 3 تا 4 گرم
آب ولرم: به مقدار لازم (حدود یک لیوان یا بیشتر)
روغن: 1 قاشق غذاخوری
 
کنجد: به مقدار لازم
زرده تخم مرغ: 1 عدد
شیر: 1 قاشق غذاخوری
 

طرز تهیه

مرحله 1 - آرد را الک کرده و در یک کاسه بزرگ بریزید، بهبود دهنده، نمک، مایه خمیر و شکر را به آرد اضافه کنید و مواد را کاملا با یکدیگر مخلوط کنید.

 

مرحله 2 - آب ولرم را کمکم به مخلوط آرد افزوده و خمیر را ورز دهید تا کاملا یکدست و نرم شود، بعد از 15 دقیقه ورز دادن روغن را به خمیر اضافه کرده و ورز دادن را به مدت 5 دقیقه دیگر ادامه دهید تا روغن به خورد خمیر رود. خمیر را در یک کاسه آرد پاشیده شده گذاشته و روی خمیر را نیز کمی آرد پاشیده، سپس روی آنرا با دستمال تمیز پوشانده و در جای نسبتا گرمی به مدت 1 ساعت یا بیشتر گذاشته تا وقتی حجم خمیر دو برابر شود.

 

مرحله 3 - بعد از اینکه حجم خمیر دوبرابر شد به خمیر ورز ثانویه داده و خمیر را به 3 قسمت با اندازه های کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم کنید (این تقسیم بسته به اندازه قالب مورد استفاده دارد) و به شکل چانه در آورده، برای 4 تا 8 دقیقه دیگر استراحت دهید.

 

مرحله 4 - کف قالب را با قلمو چرب کنید، اولین چانه از خمیر بزرگ را به اندازه قطر قالب به کمک وردنه باز کرده و درون قالب پهن کنید، سپس به 8 قسمت برش بزنید بطوریکه به انتها نرسد سپس هر مثلث درست شده را روی خمیر برگردانید.

 

مرحله 5 - خمیر متوسط بعدی را نیز به همین روش باز کنید بطوریکه باندازه گردی باز مانده داخل خمیر اولی باشد و اینبار طوری برش بزنید که هر مثلث بین برش های قبلی قرار بگیرید و به همان صورت روی خمیر قبلی برگردانید.

 

مرحله 6- خمیر کوچک بعدی را به همان صورت گرد در جای خالی و وسط قرار دهید، سپس روی قالب را با پارچه تمیز پوشانده و برای 45 دقیقه استراحت دهید.

 

مرحله 7- شیر و تخم مرغ را با هم مخلوط کرده و به کمک قلمو روی نان بزنید و سپس کنجد پاشیده، در فر از قبل گرم شده با حرارت 200 تا 210 درجه سانتیگراد به مدت 20 تا 25 دقیقه قرار دهید تا پخته شود.

مرحله 8 - برای رنگ روی نان از شعله بالای فر برای چند دقیقه استفاده کنید. به کمک چاقو دور نان را از قالب جدا کنید و نان را در ظرف مورد نظر قرار داده و سرو نمایید.