نویسنده : طـــــلــا خــــانــــم
تاریخ : ۱۳٩٢/۳/٢۸
نظرات

این نان آمریکایی که به نام یانکی نیز شهرت دارد بسیار مطبوع و زیبا می باشد که می تواند تکمیل کننده مهمانی های دوستانه شما باشد. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهیه نان پروانه ای آشنا می شوید.

 


مواد لازم

خمیر مایه خشک : 2 قاشق چایخوری
شکر : 2/1 قاشق چایخوری
 buttermilk : یک  پیمانه سرخالی
اگر buttermilk را در اختیار ندارید می توانید برای آن جایگزین درست کنید به این صورت که شیر را به 1 قاشق غذاخوری آبلیمو یا سرکه سیب به حدی افزوده که 1 پیمانه سرخالی شود و برای 5 دقیقه بگذارید بماند. 
آرد نان ( آرد گندم ) : 2 و 4/3 پیمانه
جوش شیرین : 2/1 قاشق چایخوری
نمک : 2/1 قاشق چایخوری
کره بدون نمک : 4 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه

 مرحله 1 - شکر و خمیر مایه را با   buttermilk   مخلوط نموده و اجازه دهید 5 دقیقه بماند. آرد، جوش شیرین و نمک را در کاسه بزرگی مخلوط نموده و وسطش را گود کرده، مخلوط خمیر مایه را بهمراه 2 قاشق از کره آب شده را به آن اضافه کنید.

مرحله 2 - به آرامی آرد را با مواد مخلوط نموده تا خمیر مرطوبی بدست آید سپس خمیر را روی سطحی که آرد پاشیده اید گذاشته و به مدت 10 دقیقه ورز داده تا خمیری نرم و کشدار بدست آید.

مرحله 3 - خمیر آماده شده را در کاسه تمیزی قرار داده، روی آنرا پوشانده و به مدت 1 تا 1:30 ساعت استراحت داده تا حجمش دو برابر شود. سپس خمیر را در آورده کمی مشت و مال داده و 10 دقیقه دیگر بگذارید بماند.

مرحله 4 - خمیر را طبقه ای و نسبتا کلفت رول کنید به این صورت که ابتدا خمیر را روی سطح صافی به کمک وردنه باز کرده و سپس بصورت مستطیل های بلند تا بزنید (مانند تصویر ) و سپس روی آنرا با قلمو از باقیمانده کره آب شده بمالید.

 

 

مرحله 5 - به کمک یک چاقوی تیز خمیر رول شده را به هفت قسمت تقسیم کنید.

مرحله 6 - لایه های هر قسمت را از هم کمی باز کرده و ته آن را مانند اینکه نیشگون گرفته باشید فشار داده تا خمیر از پائین بهم بچسبد، سپس آنها را در قالب های مافین که از قبل چرب شده گذاشته و روی آن را پوشانده و به مدت 1 ساعت استراحت دهید.

 

 

مرحله 7 - خمیرها را در فر از قبل گرم شده با حرارت 400 درجه فارنهایت یا 200 درجه سانتیگراد به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار داده تا نان ها طلایی شوند، بعد از پخت روی سینی توری قرار داده تا از حرارت آن کاسته شده سپس گرم سرو شود.